Kabel zasilający Octavia II

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • balbek
    Classic
    • 2010
    • 3

Mam takie pytanie powiazane z tym watkiem bo przymiezam sie do wymiany Stream na Columbusa i wiem ze musze tez wymienic ramke bo ta od Streama nie pasuje.
    Pomyslalem ze przy okazji ozywie wnetrze i kupie ramke w wersji Silver.
    Nie wiem jednak jak to wyglada i czy bedzie pasowalo do Eleganca w srodku ?
    Wiem ze do Ambiente powinno pasowac bo ta wersja ma listwy w kolorze srebrnym ale Elegance jednak ma troche inne. Zakladal moze ktos taka silver ramke do Eleganca przed FL ?? Moze jakies zdjecia ?
  • nyko22
    Classic
    • 2008
    • 27

Witam .. posiadam skode octavie II combi i moj problem polega na tym, iz musze przeciagnac kabel zasilajacy prosto z akumulatora do srodka kabiny. Orientuje sie ktoś czy jest moze jaki otwor zaslepiony albo cos takiego ?? z Gory dzieki za podpowiedz
    PILOT SCHWERTRANSPORTE

Komentarz

• ufo
      L&K
      • 2008
      • 1475
      • Octavia III combi (5E5)
      • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

nyko22, z reguły bywają takie otwory w biedniejszych wersjach. jeśli masz dobrze wypasione autko musisz się trochę pogimnastykować by wcisnąć przewód w wiązkę oryginalną. nie przerabiałem tego w skodzie ale w leonie było to dość proste, dla lepszego poślizgu posmaruj lekko początek kabla płynem do naczyń by się dobrze ślizgał :wink:

Komentarz

• nyko22
        Classic
        • 2008
        • 27

dzieki za pomoc
        PILOT SCHWERTRANSPORTE

Komentarz

• slomaOCT
          Drive
          • 2009
          • 55

Sluchaj nie wiem jak jest w OCTII ale w I sciagasz wycieraczki, potem ten plastik pod nimi i juz widzisz biala kostke gdzie od niej ida wszystkie przewody zasilajace do kabiny i tam bez problemu przeciagniesz kabel do kabiny (wyjdzie pod kierownica) napewno identycznie jest OCTII. Powodzenia
          320 tyś. bezawaryjnego przebiegu

Komentarz

• shado
            RS
            S_OCP Member
            • 2007
            • 5315
            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

slomaOCT, w OI sprawdzano szczelność auta w ten sposób, że zamykano kota i jak nie uciekł to uznawali auto za szczelne. W OII jak kot się nie udusił z braku powietrza to uznawali auto za szczelne. :szeroki_usmiech
            A tak na poważnie to w OII gorzej o takie przejścia.
            BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• slomaOCT
              Drive
              • 2009
              • 55

Jest lepsze rozwiązanie. nuko22 , jedz poprostu do firmy która zajmuje się nagłośnieniem, koszt całej imprezy około 50PLN
              320 tyś. bezawaryjnego przebiegu

Komentarz

• nyko22
                Classic
                • 2008
                • 27

wiesz z kasa nie ma problemu .. ale w moim pieknym Koninie jak uslyszalem ze trzeba wywiercic to sie zastanowilem nad sensem imprezy

[ Dodano: Wto 03 Lut, 09 20:01 ]
                dzieki wszystkim za pomoc ... znalazlem i wbrew pozorom jest to bardzo latwe .. wystarczy wyciagnac akumulator zdjac plastikowe scianki (obudowa akumulatora) i tam jest groba wiazka kabli zaizolowana na czarno przy samej scianie owinieta uszelka (mala dziurka na uszczelce wciskasz kabel delikatnie) po wszystkim smarujesz sylikonem i po bolu
                PILOT SCHWERTRANSPORTE

Komentarz

• Uki
                  Ambiente
                  • 2005
                  • 139

Jak zdjales uchwyt do otwierania maski przy przednium slupku, bo musze zdjac ten palstyk i nie moge zdjac tej raczki.
                  Uki
                  Premium Car Care - Auto Kosmetyka

S-maxD
                  V 50

325ic

Komentarz

• Maicroft
                    Moderator
                    S_OCP MemberModeratorr
                    • 2004
                    • 25757
                    • Audi

Taka zawleczka jest z dolu, albo gory tej raczki do otwierania i ona schodzi bez oporow. Musisz przyswiecic to bedzie widac
                    Spritmonitor.de

Komentarz

• nyko22
                      Classic
                      • 2008
                      • 27

nic nie zdejmuj ... odkrec akumulator i wyciagnij obudowe (taka plastikowa scianka) .. popatrzna dole masz gruby kabel czarny wokol ktorego jest czarna uszelka .. przebij ja .. wcisnij kabel i wychodzi w srodku .. jesli jeden kabel to wbij w nia cos okraglego zeby zrbic otwor mniejszy od kabla i nie bedziesz musial nawet silikonem oblewac ... jak cos to pisz .. postaram sie fotki zrobic
                      PILOT SCHWERTRANSPORTE

Komentarz

Pracuję...